OBS, du är inte på SMLA-sidan! Gå till -> https://smkr.sk6ei.se
Senast aktiva
Topplista kommuner

Välkommen till SM290!

SM290 - Svenska kommuner - En tävling för radioamatörer
Du kan delta för att aktivera och köra alla kommuner i Sverige.
Det är enkelt - loggar kan laddas upp på hemsidan i ADIF-Format, eller skrivas in manuellt. Allt som krävs är att registrera sig samt att betala årsavgiften på 50 kronor.

I Sverige finns det 290 kommuner fördelade på 21 stycken län, och tävlingen går ut på att aktivera så många som möjligt. Varje kommun motsvarar 2 poäng. Du kan vara bofast, mobil eller portabel.

Med hjälp av Datawrapper, Google Maps, och OpenStreetMaps i vår sökmotor hittar du snabbt och lätt kommungränserna nära dig, eller ditt semestertillhåll. Klicka på karta i menyn ovan för att prova.

För information och regler kring tävligen, klicka här.
For information and rules about the contest, click here.

Vår förhoppning med denna tävling är att vi radioamatörer kommer öka aktiviteten på våra radioband. En annan fördel att man lär sig geografi och knyter nya bekantskaper där målet är det samma - att försöka aktivera så många kommuner som möjligt, helst alla 290!

Nästa år (2023) inkluderas Norge och vi får då totalt 646 kommuner!! Året därefter lägger vi in en paus, vilket kan vara välbehövligt!Svenska kommuner En tävling för radioamatörer